MERSİN / SİLİFKE - Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi

Etiket Sonuçları: etwinning proje

May

Projemizin içeriği, N. Lederman ve  Abd-El Khalick tarafından geliştirilen "Bilimin Doğası" etkinliklerini İngilizce olarak uygulamak ve bu etkinlikleri web 2.0 araçlarıyla desteklemektir. Öğrencilerimiz, bilimin doğasını ve bileşenlerini öğreniyor, dünya genelinde ortak bir dil olan İngilizcelerini geliştiriyor, bilim insanlarının özelliklerini kendileri bilimsel süreçten geçerek tecrübe ediyor ve öğreniyorlar. Aynı zamanda bilimsel terimleri İngilizce öğreniyor ve web 2.0 araçlarıyla entegre edilmiş bilgiyi paylaşıyorlar. Bu projede sosyalleşme, iş birliği, yaratıcılık, dijital yetkinlik ve paylaşım gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanıyorlar. Bu proje ile öğrenciler, bilimin doğasını, gözlem ve çıkarım arasındaki farkı, teori ve yasalar arasındaki ilişkiyi, bilimsel yöntemi, problem oluşturmayı, hipotez ve veri toplama gibi bilimsel yöntem adımlarını tanımayı, modeller tasarlamayı, video ve afiş tasarımları yapmayı ve web araçlarını doğru kullanarak paylaşımda bulunmayı öğreniyorlar. Bunların tümünü hatta Kahoot oyunlarını  İngilizce dilinde yapıyorlar. Projemiz Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hasan DÜZGÜNOĞLU danışmanlığında yürütülmektedir.

Projemize katılarak, öğrenciler:

•Farklı ülkelerden okullarla fikir, kaynak ve en iyi uygulamaları değiş tokuş etme şansı yakalıyor,

•Kültürlerarası yetkinliklerini ve dil becerilerini geliştiriyor,

•Aktif öğrenmeyi teşvik eden heyecan verici proje etkinlikleri üzerinde birlikte çalışıyor,

•Eğitime tutkuyla bağlı olan eğitimciler ve öğrencilerden oluşan bir ağ oluşturuyorlar.

Bu projede, öğrencilerimizin:

•Bilimin doğasını ve boyutlarını öğrenmelerini,

•Web araçlarını doğru kullanmayı öğrenmelerini,

•Bilimin doğasının kavramlarını İngilizce kullanabilmelerini ve bilimi İngilizce ifade edebilmelerini amaçlıyoruz. Bu alt boyutlar, gözlem ve çıkarımın birbirinden farklı olması, bilimin gözlem ve verilere dayalı olması ve teoriler ile yasaların birbirine hiyerarşi kurmaması gibi özelliklerdir.

•Öğrenciler oyunlar oynayacak ve web 2.0 araçları kullanarak paylaşımda bulunacaklar. İngilizcenin dünya dili olması sebebiyle, öğrencilerin bilim kavramlarını tanıyıp İngilizce ifade etmeleri bekleniyor. Aynı zamanda, farklı ülkelerden arkadaşlar edinmek ve onlarla paylaşımda bulunmak sosyal bağlarını güçlendirecektir.

Nis

Silifke Cumhuriyet Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Hasan DÜZGÜNOĞLU öncülüğünde, kurulan ''Welcome To Green Team Let's Be Eco- Friendly'' Uluslararası eTwinning Projemiz ,10 Türk, 6 Polonyalı, 2 Azerbaycanlı, 2 Hırvatistanlı, 2 Romanyalı, 1 Portekizli olmak üzere toplam 20 Öğretmen ve 150 öğrenci ile yürütüldü. Projemiz, Dünya'daki iklim değişikliğiyle ilgili sorunlar konusunda halkı bilinçlendirmek, küresel ısınmayı durdurmanın en hızlı yolu ise insanların sera gazı salınımını durdurması gerektiği ile ilgili karışık ülke takımlarımızla etkinlikler gerçekleştirdik. Farklı kültürlerle ortak sorunlar çözülmeye çalışıldı. Öğrencilerimiz çeşitli ekoloji dallarından bu konuda modern bilgiler edindi ve alışkanlıklarını gezegenimizin yararına değiştirmeyi öğrendi. Öğrencilerimiz ekolojiyi ve çevre korumayla ilgili insanlarla tanıştı, araştırmalar yapıp bilgilerini oluşturdular ve fikirlerinin yararlılığını test etme imkanı yakalayarak güzel bir projeyi tamamladılar. Bu projemizde yer alan proje ortaklarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Hayatın içinde İnovasyon,Teknoloji ile Güzel Bir Dünya ve Buluşçu Zekalar Geleceğini Patentliyor eTwinning projelerimizin proje sonu sanal sergilerini gerçekleştirdik.Projelerimizi Yürüten Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Zahide Bilgen BICAK ,Bilişim ve Yazılım Öğretmenimiz Şükrü ĞAYA ve projelerimizde görev alıp emek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Ara

Matematik öğretmenimiz rehberliğinde yürütülen Artful  Joyful Math eTwinning projesi kapsamında Aralık ayı etkinliği olarak öğrencilerimiz Pisagor bağıntısını içeren resimler yaptılar. Yapılan resimler ortak okulların çalışmalarıyla birleştirilerek 2021 yılı takvimi halinde getirildi.Öğretmenimizi  ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz...